zondag 12 april 2009

Kodak


De uitvinding van de fotografie staat op naam van Joseph Nicéphore Niépce, Franse uitvinder. Louis Daguerre (Parijs) mag niet ongenoemd blijven, maar:
"In July 1888 Eastman's Kodak camera went on the market with the slogan "You press the button, we do the rest". Kijk even op Wikipedia als je er het fijne van wilt weten. Kodak is gevestigd in Rochester,NY, dat had je intussen al begrepen. En dan is het wel leuk om het paasontbijt te genieten in gezelschap van mensen die in meerderheid aan het George Eastman House zijn verbonden.

Todd Gustavson die naast me zat is bezig een standaardwerk te voltooien: "Camera: A History of Photography from Daguerreotype to Digital". Het Eastman House heeft die camera's allemaal in huis en Todd beheert die. Ik krijg de proeven van het boek morgen te zien als ik hem op zijn werk opzoek!
Anja, die uit Polen komt, heeft een privé-verzameling historische camera's. Deze is een Eastman Kodak klapcamera uit 1915 waar ze een foto mee (probeert) te maken. Verder nog van overseas een Koreaans meisje dat een scolarship doet restauratie/conservatie papier en een Japanse. Charley zit links.
De zon schijnt hier maar het is wel vier graden boven nul. Het café staat in het High Falls historic district. Een waterval waaromheen het allemaal in Rochester is begonnen. (eind 18e eeuw).
En overigens, als de foto is mislukt ligt het meestal niet aan Kodak. (Oud Chinees gezegde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten